Els alcaldes assignaran una persona de l’ajuntament perquè acompanyi als activistes animalistes o altres persones que vulguin enregistrar els actes. Se’ls oferirà la possibilitat de seure en la zona que els ajuntaments reserven a les places de bous. Aquesta és la solució que es va acordar després de la reunió entre el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, alcaldes i comissions taurines per acabar amb els enfrontaments durant els actes taurins.
El delegat del Govern també va declarar que es compleix la llei del correbou i que poques denúncies comporten una sanció. Segons Pallarés això vol dir que “les coses s’estan fent bé”. Però lamenta que l’episodi de Mas de Baberans, que condemna totalment, ha projectat una imatge negativa de les Terres de l’Ebre i que res té a veure amb la realitat del territori.
Els aficionats als bous van mantindré una reunió a Santa Bàrbara on van condemnar els fets de Mas de Barberans i es van comprometre a garantir la seguretat dels animalistes que enregistren els correbous
Les penyes taurines de les Terres de l’Ebre van assegurar que no es produiran més agressions a cap integrant de col·lectius animalistes i que tampoc impediran que aquells que ho desitgen puguen enregistrar els correbous. Són els principals punts que es van acordar una reunió extraordinària mantinguda a Santa Bàrbara arran dels fets de Mas de Barberans del cap de setmana anterior, on dos antitaurines van patir atacs d’alguns aficionats per estar gravant els correbous.
Segons va detallar el president de l’agrupació de penyes taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, els animalistes podran enregistrar les festes “sempre que s’hagen posat en contacte prèviament amb els ajuntaments i s’instal·len a un espai públic i no a barreres de titularitat privada”. Martí va recordar que, tot i que les penyes condemnen les agressions, el neguit entre els aficionats “ve determinat per les desenes de denúncies falses que ens estan interposant, que no es basen en cap irregularitat, ens posen en entredit i, a més a més, generen un cost per a l’administració”. El president dels aficionats va fer referència així a les queixes trameses l’any passat, quan els correbous de les Terres de l’Ebre van ser qüestionats en nombroses ocasions i fins i tot van ser objecte de denúncies als jutjats.
Sobre els comentaris dels darrers dies, Ximo Martí va reivindicar que les festes de les Terres de l’Ebre són també pròpies de la cultura catalana. “La cultura ebrenca és la cultura de tot Catalunya i no pot ser que ningú es rigue de nosaltres o de la gent de Mas de Barberans, com ha passat en els darrers dies”, va denunciar. També al respecte dels incidents va afegir que veu bé que des de Govern no es vulga incrementar la presència policial a les places, tal i com es va parlar a la reunió entre diversos mandataris divendres. “Els Mossos d’Esquadra mai han estat a les places i no han d’estar perquè tenen altres prioritats d’actuació”, va cloure l’aficionat.
Els taurins s’enfronten aquest proper cap de setmana a la primera prova del foc de tots els compromisos que han adquirit en els darrers dies. Santa Bàrbara, Alcanar i l’Aldea, els tres municipis alhora, acolliran les properes festes amb correbous.
Precisament , l’Ajuntament de l’Aldea va convocar divendres els veïns del municipi per informar sobre les mesures que s’aplicaran a les places i per coordinar les pròximes festes amb bous. L’alcalde de l’Aldea va subratllar que aquesta opció sempre ha estat i que ara continuarà per garantir una festa sense incidents. També va lamentar el “linxament mediàtic” que han patit les Terres de l’Ebre després dels fets del Mas de Barberans, que va condemnar, però que no reflecteixen de cap manera el que és la festa. Dani Andreu també va remarcar que a la plaça “pot acudir tothom, taurins i antitaurins”, perquè compleixen estrictament la llei i no s’han d’amagar de res.