“No és donar per donar diners”, ha explicat en roda de premsa la portaveu dels convergents, Isabel Ferré, “són uns ajuts a la rehabilitació i compra de material i mobiliari”. “En el cas que després d’obrir l’establiment i rebre l’ajuda, el negoci tanqués, el local ja estaria rehabilitat”, ha afegit. Les ajudes que planteja CiU van d’un mínim de 500 euros (amb una inversió total de 1.000 euros) a un màxim de 3.000 euros. La moció demana que es facin les modificacions pressupostàries pertinents per posar-ho en funcionament dins de l’any 2016 amb una quantia inicial de 15.000 euros.

La segona moció que presentarà Convergència al plenari d’aquest dilluns demana la “creació d’una àrea de jocs integradora i accessible al parc dels Xiribecs”. “Un dels objectius de la moció és promoure la inclusió social preveient la instal·lació de jocs accessibles per a nens i nenes amb mobilitat reduïda”, exposa la moció, tot demanant que es faci “un estudi que analitzi l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat a les zones de joc infantils dels parcs per tal de fer-los totalment inclusius”. Quant als acords de la moció, demana “la remodelació i adaptació de l’actual zona infantil del Parc dels Xiribecs per tal que sigui la primera (i no l’última) d’aquestes característiques a la nostra ciutat”. També que “a partir d’aquest estudi, i primera experiència es continuen realitzant actuacions per garantir que eun futur com a mínim el 50% dels parcs infantils d’Amposta sigui inclusius i disposin de jocs infantils accessibles a tots els infants, amb discapacitat o sense”. “No es tracta de fer parcs infantils separats, sinó adaptar els ja existents perquè siguin inclusiu”, ha afegit la portaveu convergent.

Ferré també ha volgut felicitar a Josep Sancho, nou representant de l’Ajuntament al Poble Nou, i ha volgut fer palès que no s’incorporarà a l’equip de govern actual i que tindrà les possibilitats limitades. “És una altra manera de funcionar, veurem com va”, ha etzibat.

La portaveu convergent també ha volgut fer una queixa de les JNC. “El Sant Jordi sempre s’ha fet al Castell, els partits polítics també estaven ubicats allí”, ha recordat, “enguany a les JNC se’ls va dir que sí, però que havien de pagar 25 euros per la paradeta”. “Després se’ls diu que no, que han d’anar a la plaça del Mercat, però continuant pagant”, ha detallat. “A aquest grup municipal no se’ns va informar de res, ni se’ns va avisar del canvi d’ubicació i que se’ns volia fer pagar”, ha acabat Ferré. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.