Un dels moments més emotius s’ha viscut amb el reconeixement a Salvador Sales pels més de 30 anys de servei a les festes majors de Roquetes. Envoltat per familiars i amics, l’homenatjat ha recordat molts dels moments viscuts en els darrers anys i a la retina de molts dels presents, havent d’interrompre el discurs unes quantes vegades per l’emoció, compartida al Saló de Plens. “És un ‘roquetero’ afillat, amb la sang verda i blava del color del canal i del riu, els colors de les banderes, de les entitats per on ha passat. Però, sobretot, corren per les seves venes de color verd esperança els colors del Catalònia i del Patronat de Festes de Roquetes. En definitiva, un ‘roquetero’ com els que més”, ha conclòs l’alcalde de Roquetes, Paco Gas. “No es pot explicar, és una cosa que no l’esperes. Sí que treballes pel poble i ho fas sense rebre res, però un moment d’aquests no es pot explicar. Estic contentíssim”, ha resumit Sales, que ha liderat diferents moviments socials i ha presidit el Patronat de Festes en els darrers anys.

I de festa en festa. Un altre dels moments àlgids de la festivitat de la independència s’ha viscut amb el nomenament de la Pubilla Major i la infantil. Per sorteig, Laia Subirats ha sigut escollida com a pubilleta major. Més nervis es van viure posteriorment amb l’elecció de la pubilla major. Després de presentar-se totes les candidates, que van haver de contestar preguntes sobre el municipi i recitar un poema propi, la més votada –d’entre elles mateixes- va ser Núria Cid, que emprèn la responsabilitat amb ganes i il·lusió.

A primera hora, es va presentar el llibre ‘Diari en temps de guerra’, sobre Lluís Rodés, jesuïta que va ser director de l’Observatori de l’Ebre entre el 1920 i el 1939. Es tracta d’un text inèdit manuscrit i que constitueix un al·legat contra l’alçament nacional i la guerra, en un temps marcat per l’assassinat dels companys jesuïtes. L’edició s’ha publicat gràcies a la iniciativa de tres jesuïtes: Santi Thió de Pol, fill d’un nebot de Rodés; Luis Felipe Alberca, director de l’Observatori de 1985 a 2001; i Lluís Victori Companys, professor emèrits de l’Institut Químic Sarrià (IQS). Alberca i Victori van estar presents ahir, juntament amb Antoni Roca, professor de la UPC i que va oferir una conferència sobre el llegat de Rodés.

https://www.youtube.com/watch?v=FhiAck3zLj8

La festa continua aquest cap de setmana. L’Hort de Cruells acollirà dissabte la Fira d’Entitats, que permetrà conèixer totes les associacions del municipi, i a la nit hi haurà concert jove amb orquestres i deejays.

https://www.youtube.com/watch?v=poM6YM6WHco

Periodista.