L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler ha explicat al secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, la problemàtica envers el complex esportiu del municipi i les dificultats per posar en marxa les instal·lacions. Després de visitar la zona esportiva estudien l’estat i la viabilitat del projecte del Complex Esportiu Municipal.

Durant la visita, s’han donat a conèixer les necessitats de manteniment i inversió que necessita en aquests moments la instal·lació. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “continuem treballant per tal de poder obrir aquestes instal·lacions en la major brevetat possible malgrat que l’herència obtinguda és dificultosa a causa dels despropòsits realitzats des d’un principi i de manera successiva”.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueres, ha detallat que “des de la Generalitat tenim la voluntat de cercar i els recursos adients per tal d’ajudar en l’obertura del Complex Esportiu i poder tornar a oferir aquest servei a la ciutadania de Deltebre”.

Tal i com ha anunciat l’Ajuntament aquesta setmana, l’obertura del Complex Esportiu Municipal es situa en un marc, en el cas que sigui favorable, d’entre 900.000€ i, en el cas que sigui desfavorable, 4.300.000€. La variació del cost final dependrà dels diferents factors judicials que actualment estan oberts. Tot i les dificultats, l’equip de govern treballa per tal de poder obrir, en diferents fases, les instal·lacions a finals d’aquest any 2016.

Durant la seua estada a les Terres de l’Ebre Gerard Figueras també ha visitat Gandesa i Móra d’Ebre i ha destacat el paper fonamental que tenen els ajuntaments envers l’esport en els seus municipis “són claus per posar les eines necessàries perquè els esportistes de casa nostra i els clubs tinguin instal·lacions per dur a terme activitats” ha assegurat.

També ha donar a conèixer la renovació en el càrrec de la representant territorial de l’esport a l’Ebre, Cinta Espuny, tot destacant la gran feina que ha desenvolupat en els darrers cinc anys al davant del departament.

Un altre dels aspectes que ha donat a conèixer les línies estratègiques que treballen des de la secretaria en aquesta legislatura. Concretament en destaca dos eixos vertebradors. El primer és enfortir el sistema esportiu català en l’actual marc jurídic, a través de la promoció de la pràctica esportiva en el conjunt del territori des de la base. En aquest punt els Consells Esportius i l’esport escolar té un paper fonamental per desenvolupar activitats i competicions. El segon d’aquest eixos és “un encàrrec que tenen tots els departaments” ha assegurat Figueras. És el que fa referència a crear i dissenyar les estructures d’Estat en matèria d’esports, un cop Catalunya esdevingui un Estat propi.

https://www.youtube.com/watch?v=LZBLv96ir40

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez