Baró arriba amb dues novetats literàries al Sant Jordi d’enguany. La primera porta per títol ‘L’efecte Calders’ i és la novel·la juvenil que es va endur el premi Joaquim Ruyra, en la darrera edició de la vetllada literària de la nit de Santa Llúcia d’Òmnium Cultural, que enguany es va celebrar a Tortosa. Aquesta novel·la té per objectiu despertar el plaer per la lectura a partir de Pere Calders, i sobretot donar a conèixer un dels grans escriptors de la literatura catalana del segle XX als adolescents.

La segona novetat es diu ‘L’informe Ahnenerbe’ i recrea la visita Heinrich Himmler, el cap de la policia nazi, a la muntanya de Montserrat a la recerca del Sant Greal. “És un fet històric. Fins i tot se sap que Himmler en la seva estada a Barcelona va perdre la cartera a l’interior de la qual hi havia l’informe Ahnenerbe, el document on es recollien els estudis d’historiadors i arqueòlegs i segons el qual el Sant Greal és a Montserrat”, explica Baró.

Així, ‘L’informe Ahnenerbe’ i ‘L’efecte Calders’ són dues novel·les que se sumen a la quinzena de llibres, principalment juvenils, amb els quals Santi Baró ha guanyat premis destacats de la literatura catalana com el Gran Angular o el Barcanova. L’any 2008 també va ser finalista del Gran Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 200.

https://www.youtube.com/watch?v=OL5aNWRgbzw

Autor: