El Col.lectiu de Cuina de la Ràpita representarà la cuina catalana al fòrum gastronòmic B-Delicious del saló internacional de Turisme B-Travel que se celebrarà a Barcelona entre el 15 i 17 d’abril.
10 restaurants del Col.lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre participaran enguany a la Diada del Vermut de l’escamarlà, on es podran degustar 2 tapes amb aquest crustaci com a protagonista i una beguda per 5 euros. La cita és el proper 2 d’abril a la plaça del pavelló firal de la Ràpita. La regidoria de Turisme, Rosa Anglès, ha destacat la qualitat dels productes del mar ja que, segons ha dit, “ens donen l’oportunitat de promocionar una gastronomia km 0”. La Diada del Vemut donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’escarmarlà, on 14 restaurants de la població oferiran aquest crustaci als seus menús fins el 24 d’abril amb preus que oscil.len entre els 35 i 39 euros. L’escamarlà és un dels productes més importants de la cuina rapitenca. La mitjana de captures anual és d’unes 35 tones, per uns valors superiors als 600.000 euros. Actualment el preu mitjà està al voltant dels 24 euros el quilo. “Hi ha menys captures que l’any passat, segurament pels temporals. Això, però, n’ha afavorit la pujada del preu” assegura el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué.