S’espera que hi participen prop d’un miler de joves al Fòrum d’Emancipació Juvenil i que aquest es converteixi en un punt de trobada dels estudiants de secundària no només d’Amposta, sinó també de la resta de les Terres de l’Ebre. Enguany arriba a la cinquena edició i ha estat inaugurat per la directora General de Joventut Marta Vilalta que ha destacat la importància d’aquestes trobades “aquestes iniciatives posen totes les eines a disposició del jovent i a la vegada fa que els joves tinguin clar que com més formació tinguin, com més s’eduquin, més oportunitats tindran en un futur per poder-se emancipar”.

Entre els expositors que estan presents al Fòrum hi ha una àmplia representació de la formació secundària i universitària del territori. Així, a més dels instituts Ramon Berenguer IV, el de Roquetes, de la Sénia, el del Montsià, el de Tecnificació i dels Alfacs; també hi estaran presents les universitats del Campus Terres de l’Ebre de la URV, la UNED Tortosa, EUSES i la Universitat Oberta de Catalunya de Tortosa. També formen part d’aquest saló de l’ensenyament l’Escola Agrària d’Amposta, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi) i l’Escola Oficial d’Idiomes. Un altre dels àmbits que hi ha present és l’educació musical amb l’Escola de Música de la Lira i la de la Fila, així com l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

El Fòrum tampoc oblida la inserció en el món laboral i és per això que també hi haurà espai per a tots aquells temes vinculats amb la recerca de feina. En aquest cas, hi haurà presència de les empreses Manpower i Adecco, l’Oficina Jove del Montsià, la Fundació Gentis i l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació. També s’ha programat, per als tres dies, un programa de tallers sobre cerca de feina, emprenedoria o marca personal, entre d’altres

 https://www.youtube.com/watch?v=7Pz4Vw8WWLg&feature=youtu.be

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez