GastroEbre ja ha posat punt final a la seua cinquena edició, en la que més de vint professionals han ofert sessions magistrals i showcookings. Aquest esdeveniment, ja consolidat a les Terres de l’Ebre, vol posar en valor els productes i la gastronomia del territori. Una edició que ha estat emmarcada dintre el Festast i han convertit Tortosa en un gran aparador de tot el potencial gastronòmic i culinari del territori català.
Miquel Campà, membre de l’organització de GastroEbre: “Hem tingut gent de molta categoria com Oriol Balaguer que és un dels millors xocolaters, també hem tingut un subcampió del món de Gelats, hem tingut a Miquel Guarro de l’Escola Hofman de Barcelona que és una de les pastisseries més prestigioses del moment. Hem tingut gent molt bona del món de la pastisseria que evidentment no són tan coneguts com els xefs, però que fan una feina absolutament impressionant dintre els restaurants i que, normalment no són reconeguts.”
Dani Juvé, cap d’estudis de l’Escola de Cuina Villa Retiro: “Per nosaltres que es facen aquestes fires aquí al territori és molt important. Defensem territori, defensem producte i defensem que els alumnes que venen a les Terres de l’Ebre puguen conéixer tot això”.
La primera edició de GastroEbre es va dur a terme l’any 2018 a Horta de Sant Joan. Un esdeveniment que va nàixer amb l’esperit d’apropar els professionals de la cuina als joves aprenents i donar visibilitat a cuineres i cuiners de tot el territori. De fet, aquest any, hi han participat professors i alumnes de l’Escola Hostaleria Institut Dertosa i l’Escola de Cuina Villa Retiro. Així, al llarg dels tres dies que han durat aquestes jornades gastronòmiques, els assistents han pogut aprendre de diversos professionals del sector.
Samuel Saborit, alumne de l’Escola de Cuina Villa Retiro: “Avui aquestes jornades per mi signifiquen molt perquè podem parlar amb els mestres de la cuina i la pastisseria.”
Un dels actes consolidats del GastroEbre és el Sopar de les Estrelles. Un àpat que compta amb plats elaborats i dissenyats per xefs d’Estrella Michelin com Rafel Múria, Fran López o Pep Moreno, entre d’altres.