La 6a edició del Festival In-FCTA és també la primera que se celebra amb normalitat després de  la pandèmia i ens ha portat un munt de novetats, entre elles, la descentralització d’algunes de  les activitats i projeccions que s’han celebrat al llarg de la setmana. 

La Gala de Clausura ha obert les portes al públic a partir de les 19:30h a la Sala Camp de Bot, i  els assistents han pogut gaudir de diverses opcions d’activitats enològiques, gastronòmiques i  culturals dintre del recinte del Festival, acompanyats des de l’inici per la música del dj terraltí  Pau Boira i fins a 4 artistes urbans que grafitaven mentre la gent recorria l’espai. Així ha estat  fins a l’inici de la gala de lliurament de premis a les 22h, amb els mestres de cerimònies Mireia  Aixalà i Juli Fàbregas i la presència dels participants del concurs i dels membres del jurat,  enguany format per l’actriu Malena Alterio, els actors Francesc Orella i Canco Rodríguez, i la  directora de càsting Déborah Borque, encarregats de fer l’entrega dels trofeus LoFato,  dissenyats per Maite Puey. Durant la gala han tingut lloc a més, diverses actuacions musicals,  de la mà de la In-FCTA Band i plàstiques i visuals

Els curtmetratges guanyadors d’aquesta edició han estat, per categoria:

Secció Highland 

  • LoFato al Millor Curt (300 eur) per Berta, de Violetta Mariani
  • Menció d’honor per Alba, de Jordi Sallén
  • LoFato del Públic (100 eur) per Ring of farias, de Miquel Bladé
  • Menció d’honor del Públic per El diablo que me persigue, d’Anna Guimerà Secció HighlandPro
  • LoFato al Millor Curt (1.000 eur) per Roberto, de Carmen Córdoba
  • LoFato del Públic (400 eur) per Pocos, buenos y seguros, d’Ales Payà i Gorka Lasaosa LoFato Millor Actor (Premi experiència Terra Alta) per Kenai White, per Desviación típica LoFato Millor Actriu (Premi experiència Terra Alta) per Camila Gómez Duval, per Cliché! LoFato Millor Direcció (Premi experiència Terra Alta) per Pol Diggler, per Work it class!

Després de la Gala de Lliurament de Premis, l’actuació de l’Orkestra Kanalla, grup de versions,  juntament amb Pau Boira Dj, ens han regalat un tancament de luxe per a una edició molt  especial i amb una gran acollida i assistència de públic a les diferents activitats. 

Sobre In-FCTA 

El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, neix a Bot (Terra Alta) l’any 2017 de la mà de  l’actor Ivan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot.  Es tracta d’un festival que té el cinema com a eix central, però que el combina amb moltes altres  expressions artístiques i culturals. 

L’objectiu principal del Festival de Cinema de la Terra Alta és generar un projecte que promogui,  difongui i potenciï l’art cinematogràfic en un format de qualitat i per a tothom, presentant i  promocionant talents nacionals i internacionals, i combinant-lo amb altres arts escèniques,  visuals, plàstiques o musicals, a la vegada que aprofita totes les oportunitats de la terra que  l’acull, terra de vins i de gran producte. Un projecte que vol donar resposta a les necessitats,  inquietuds i expectatives actuals, i que parteix de la coneixença de la gairebé inexistència de  propostes culturals i artístiques d’aquesta índole a la comarca de la Terra Alta.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.