Els bombers de Falck SCI de la Central Nuclear d’Ascó, corporació que presta els seus serveis a les Centrals Nuclear d’Ascó i Vandellòs en matèria contra incendis, s’han declarat finalment en vaga aquest cap de setmana tot i els piquets informatius que van provocar llargues cues el matí de divendres i una nova reunió del comitè de treballadors amb l’empresa on, en un principi, havien de pactar els serveis mínims que oferirien al llarg d’aquest cap de setmana i on s’esperaven també poder arribar a un acord.

Lluny d’això, els han emplaçat a una nova trobada el dia 10 d’agost i, a més, els han obligat, diuen, a complir amb el 100% de les tasques al·legant que són serveis essencials. Una acció que cataloguen de ‘coercitiva’ i que intentaran impugnar presentant al·legacions sindicals contra Falck SCI.

Recordem que la seva petició principal és que se’ls hi equipari el sou a l’augment dels preus de consum i millorar la seguretat de les feines després de la mort d’un dels seus companys mentre realitzava un rescat el novembre de l’any passat.

Asseguren que continuaran les aturades en períodes crucials per la Central Nuclear, també de la de Vandellòs, amb qui han unit forces.

Autor: