La moranovenca Laia Navarro i la seva família van decidir donar una segona vida a la casa pairal de la seva família i la van reconvertir en l’Hotel Rural Mas de l’Illa, una barreja de natura, pau i producte de proximitat que permet als qui s’acosten, descobrir la Ribera d’Ebre i la seva essència.
El Mas de l’Illa, ubicat enmig de camps agrícoles de producció ecològica al terme de Tivissa amb vista a les muntanyes i al costat d’un galatxo al riu Ebre, ofereix 5 habitacions dobles amb un esmorzar compost per productes de la zona (embotits de Rasquera, fruites de la pròpia finca, etc…), a més de fer diverses activitats com tallers amb La Llatadora, ioga o concerts – com el del proper 3 d’agost -. Sempre col·laboren amb agents del territori.
Entre tota la família van decidir aprofitar la finca i fer una reforma perquè la gent de fora pogués venir a conèixer les Terres de l’Ebre. Les obres els van agafar al mig de la pandèmia, i just va acabar el confinament, a finals del 2020, van poder obrir. “Ha sigut un bon any perquè hi ha hagut molt moviment de turisme local” assegura Laia Navarro.
Amb tot van inaugurar amb l’objectiu de no perdre la masia familiar i també amb ganes d’aportar valor al territori amb un hotel de qualitat i que la gent de fora vingui a conèixer-lo. El seu objectiu a llarg termini continua essent donar a conèixer l’hotel, però ara estan reformant un annex per oferir esdeveniments interns i externs i ampliar els seus horitzons.
“Majoritàriament, ens visiten parelles que volen desconnectar i, entre setmana, molt viatger solitari que també vol desconnectar”, confirma Navarro. La majoria de gent es desplaça des de Barcelona, València i Saragossa, però també els visita gent de les terres ebrenques, tot i que costa més per la proximitat; per això fan també diverses activitats.
Com a curiositat, les cinc habitacions tenen el nom de les fruites que hi ha a la finca: prunera, figuera, llimoner, presseguer i olivera.