L’astor s’emporta els dos polls de l’àguila calçada del Parc Natural dels Ports. Fa uns dies, un mascle d’astor (Accipiter gentilis) va capturar el poll gran del niu de les calçades. L’estratègia és la mateixa dels altres anys. Amb la seua major agilitat en el vol dintre del bosc, fa fora la femella del niu per després capturar un dels polls. Poques hores després va tornar i es va emportar el segon poll. Hi ha una parella d’astors que nidifica en un bosc pròxim, que en aquesta època té polls volanders que ha d’alimentar. Tant l’astor com la calçada són depredadors situats al capdamunt de la cadena alimentària. Totes dues són espècies protegides i, tot i que la calçada és d’interès comunitari a la UE, cap de les dues es considera amenaçada.

Al dia següent de la captura del poll gran, l’astor torna i captura el poll petit. I encara, al final de la tarda fa una tercera visita durant la qual l’astor i la calçada es barallen i es veuen caure des d’unes branques més amunt del niu.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.