Les Festes Majors de Sant Joan 2022 tornen  a l’Ampolla en tota la seva plenitud després de dos anys marcats per la  pandèmia. El municipi estarà de festa des del 18 fins al 26 de juny.  

El cap de setmana del 18 i 19 de juny, per anar escalfant motors, la Comissió  de Festes i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de l’Ampolla han  organitzat algunes activitats com el XIX Open Internacional de Dòmino Sant  Joan, el 5è Concurs de Retalladors Ciutat de l’Ampolla, l’exhibició d’estiu del  Club Gimnàstica Rítmica l’Ampolla, l’audició d’estiu de l’Escola de Música  Enharmonia, un bou embolat i el 5è Concurs de Ramaderies

Ara bé, el tret de sortida oficial de les Festes Majors de Sant Joan 2022 serà  el dimarts 21 de juny, quan hi haurà la festa de l’aigua; una tirada al plat; el  pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de l’ampollera Laia  Sedó, estudiant i futbolista de la William Carey University de Missisipi  (EUA); i la proclamació de la Reina de Festes, Reina Infantil, pubillespubilletes, hereus i quintos

Al llarg dels dies de festa, també hi haurà festes infantils, un dinar popular  al carrer, correfocs, repartiment de panoli, cantada de jotes a càrrec de la  rondalla Els Tres Cantadors del Delta, llonganissada popular, una festa  pamplonica amb bou capllaçat, tardes de vaques, ball, una disco mòbil amb  el Dj Cristobal La Bèstia i la festa Que nos quiten lo bailao que se celebrarà  a la platja de les Avellanes, entre molts altres actes i activitats. 

El dijous 23 de juny, a les 20.30 hores, com ve sent tradició des de fa uns  anys,s’anirà a buscar la Flama del Canigó. El punt de trobada amb els infants  serà al Club Nàutic Ampolla, on estaran les dones remeieres, la portadora  de la Flama, que aquest any serà l’actriu Vicky Luengo, i les pubilles de l’Associació de Dones de l’Ampolla. A les 21.30 hores, la Reina de Festes i la  Reina Infantil encendran la foguera de Sant Joan a la platja de les Avellanes.

El punt final a les Festes Majors de Sant Joan 2022 el posarà el diumenge 26  de juny, a les 23 hores, la mascletada de fi de festa a càrrec de la pirotècnia  Tomàs de Benicarló que es dispararà a la platja de les Avellanes. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.