La Ribera d’Ebre és una de les comarques del territori ebrenc que més ha patit l’onada de calor, superant els 40º en les hores puntes. Des de fa molts anys tots els municipis riberencs esperen amb candeletes el 24 de juny, no només per la festivitat de Sant Joan, sinó també per l’obertura de les seves piscines municipals. Una obertura molt necessària enfront l’onada de calor que ha arribat a tot el territori català i que impossibilita poder sortir al carrer a certes hores del dia sense patir molta calor, insolacions, etc.

Amb tot són diversos els municipis de la Ribera d’Ebre que van decidir avançar-se a les circumstàncies, i van obrir les piscines municipals amb setmanes d’antelació. N’és, per exemple, el cas de Móra d’Ebre, que ja fa uns 4 anys que avança aquest calendari, tot i que no tant com aquest any. El municipi va preparar les piscines a mitjans de maig per tenir-les preparades per a principis de juny i poderobrir-les en el moment en què fes falta. Així, es van obrir el passat 7 de juny, on les primeres setmanes l’horari és de les 16 h fins a les 20 h, de dilluns a divendres, amb una única modalitat d’entrada i a partir del dia 24 de juny en horari continu de les 11 h fins a les 20 h. Un altre municipi que ha avançat l’obertura de les instal·lacions és Ascó, que el passat 11 de juny va obrir les seves portes en horari habitual.

Amb tot no tots els pobles han decidit fer-ho, i tot i que municipis com Flix o Móra la Nova obriran uns dies abans de l’habitual, el proper diumenge 19 de juny, la resta de municipis de la Ribera d’Ebre no han anticipat aquest calendari i obriran les portes als seus veïns el 24 de juny.