En el Primer Torneig Adrià Ferré hi va haver un total de 15 equips participants, 9 de Segona Divisió i 6 de Preferent. El torneig va estar composat per Fase de Grups i Fase Final de Plata i Or. Aquests partits de futbol es van celebrar a l’estadi municipal “Pla de Barra” de Camarles. El “Primer Torneig Adrià Ferré” ha estat en categoria Aleví, organitzat per CF Camarles i el Futbol Formatiu Terres de l’Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Camarles i la Fundació Noelia.
Un Torneig Solidari, en el que es van recaptar un total de 3.000€ que és destinaran a Fundació Noelia, que dedica tots els seus esforços a la investigació per tal de trobar una cura per la Distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI, malaltia que també pateix l’Adrià Ferré, jugador del Camarles, i més de 100 nens de tot l’Estat Español.
Els Trofeus als Millors Jugadors van ser:
En Categoria Preferent: per a Alex del Santes Creus, i el del Millor porter per Alex del Tortosa Ebre.
El millor jugador de Segona Divisió va ser Moha del Camarles, i el del millor porter, va ser per a la Juliana del Marc Bartra.
Va ser una jornada festiva i molt emotiva, en el que els nens s’ho van passar molt bé, i no podia acabar de la millor manera; El Fútbol Club Camarles va guanyar el torneig, Adrià amb el braçalet de capità i aixecant el trofeu de Campions del Primer Torneig que porta el seu nom, tot un somni que es va fer realitat aquest dissabte 11 de Juny al estadi Municipal “Pla de Barra de Camarles”.
Distròfia Muscular Congènita per dèficit de col·lagen VI
La Distròfia Muscular Congènita per dèficit de col·lagen VI es una malaltia rara, greu i fatal per la que no existeix tractament ni cura a dia d’avui. Una malaltia degenerativa, que produeix una atrofia muscular molt important, impedint que els nens puguin corre i saltar, arribant a robar-los no només la força per aixecar els braços i la capacitat per caminar, sinó fins hi tot la de respirar. Es caracteritza per una debilitat muscular, que es manifesta des del naixement o en el primer any de vida, que va progressant en un període molt curt de temps. Alguns, mai aconsegueixen poder caminar i d’altres ho poden fer fins l’adolescència, provocant una important limitació de la seva autonomia i mobilitat.
Gràcies a les activitats solidaries com aquesta, podem avançar en la investigació per trobar una cura i millorar la qualitat de vida dels nens i nenes afectades.