L’Escala Reial del Moll de Costa del  Port de Tarragona ha estat testimoni de la presentació, en roda de premsa, de la  segona edició del cicle musical ‘Racons de Mar’. Un cicle organitzat pel Port de  Tarragona, amb la col·laboració de Marina Port Tarraco, que convida a gaudir del  mar i la música en diferents espais portuaris el cap de setmana els dies 17, 18 i 19  de juny. 

Es tracta de set accions culturals en els entorns portuaris més emblemàtics i màgics  de la façana marítima de Tarragona. El far de la Banya, el Moll de costa, l’Escala  Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l’amfiteatre de la Marina Port  Tarraco. Aquest darrer espai torna a ser escenari, com en la primera edició del cicle  musical, atès l’extraordinària acollida que va tenir l’any passat. 

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha posat de manifest la  importància d’acostar encara més els espais portuaris a la ciutadania amb aquesta  intenció de mostrar-los amb un punt de vista diferent a través de les diferents  manifestacions culturals de música i dansa. 

Sota la marca cultural del Port, Moll de Costa, i liderat per l’organització del Teatret  del Serrallo, la directora de Port i Ciutat, Montse Adan ha explicat a les persones  assistents l’interès i el compromís del Port de Tarragona per fer conèixer els  atractius espais de la façana marítima de Tarragona. Aprofitar els meravellosos  indrets al costat del mar per tal que totes les persones que ho desitgin, s’apropin i  gaudeixin d’una vetllada musical al ran de mar. En aquesta ocasió, la directora de  Port i Ciutat ha ressaltat la qualitat artística i musical de tots els concerts, amb una  proposta variada i orientada a tots els públics, de diferents, edats, diferents  disciplines i estils. Un cartell que pretén ser el més aglutinador possible.

A la roda de premsa una de les artistes participants a ‘Racons de Mar’, la Jove  Companyia de Dansa Sagardoy /Bravo, ha presentat un petit tast de dansa de  l’actuació que es podrà gaudir el 17 de juny. 

Programació 

La segona edició de ‘Racons de Mar’ té la programació que segueix:

Marina Rossell | Divendres 17 de juny | 20.30 h | Escala Reial del Moll de Costa

Jove Cia. Sagardoy/Bravo | Divendres 17 de juny | 21.30 h | Marina Port Tarraco

Sara Roy | Dissabte 18 de juny | 19 h | Grues històriques del Moll de Costa

Cesk Freixas | Dissabte 18 de juny | 20 h | Marina Port Tarraco 

Marta Knight | Dissabte 18 de juny | 21.30 h | Far de la Banya del dic de Llevant

Donallop | Dissabte 18 de juny | 22 h | Grues històriques del Moll de Costa

Xiula | Diumenge 19 de juny | 12 h | Moll de Costa 

Les entrades, gratuïtes, es podran adquirir a la pàgina del Teatret del Serrallo a la  plataforma https://entradium.com/ a partir de l’1 de juny. 

Artistes musicals  

Marina Rosell publica el nou disc ‘300 Crits’, produït per Xavi Lloses, i segueix la  seva ruta natural avançant en la recerca de les cançons de la resistència, que van  ser populars a França com ‘Sous le ciel de Paris’, ‘Avec le temps’, ‘J ’attendrai’, ‘Je  ne regrette rien’… Cançons que commouen juntament amb altres de més íntimes,  creatives, com ara ‘Guardo el dubte’, ‘Morir d’un llamp’ o la cançó que dona títol al  nou disc ‘300 crits’, que assenyala els crits nascuts de totes les emocions humanes:  de goig, de desesper, interminables. 

La Jove Companyia de Dansa Sagardoy/Bravo és un projecte d’Arantxa  Sagadoy i Alfredo Bravo, després d’anys d’experiència professional com a ballarins  i coreògrafs (Cia Nacional de Dansa, Víctor Ullate Ballet, Cia Nacional de Xile, Tanz 

und Kunts Konihsfelden Suïssa) i està formada per ballarins de Tarragona amb una gran potència. 

Sara Roy presenta (A)MAR, que pren el significat del nom “mar” i el del verb “amar”,  dos conceptes que se senten en català i en castellà, com la Sara Roy a l’hora  d’escriure les seves lletres. Aquest disc és una col·lecció d’onze cançons potents i  atrevides escrites des del cor i inspirades en el mar. Roy és una cantant,  compositora i periodista manresana que fa anys que puja a escenaris.  

Cesk Freixas, cantautor que va publicar el 2021 el vuitè disc de la seva carrera. És  un dels cantautors més coneguts de casa nostra i ha esdevingut un artista de  referència gràcies a la seva proposta musical, que fa més de 15 anys que trepitja  tots els racons dels Països Catalans. Amb ofici, ha posat de manifest que la cançó  d’autor és imprescindible en moments com l’actual, per la seva capacitat  documental i emocional. 

Marta Knight fa música perquè els somiadors la puguin escoltar a la seva habitació.  El seu és un univers de confessions nocturnes. Tot i la seva joventut, Marta Knight  ha recorregut un bon nombre d’escenaris captivant crítica i públic i s’està forjant un  nom a l’escena independent. El seu inspirador indie rock i folk i la seva habilitat per  compondre melodies extraordinàries li han valgut comparacions amb alguns dels  seus artistes favorits, de Sharon Van Etten a Oasis i de Nick Drake a Lana del Rey. 

DONALLOP és un grup que entusiasmen a les seves gires, perquè hi veuen  oportunitats de conèixer nou públic. El 2021 fou un any decisiu per la vida del grup  i el crearen el seu segon EP, amb la seva pròpia discogràfica, que els va dur a fer  un tour, la ‘Gira cara a cara’ plena de bons moments.  

Xiula és un grup que ha nascut i crescut a plaça, el carrer és el seu espectacle. I  amb el ‘Big Chicken’ formen un batibull sorprenent de valors educatius, interacció  constant i molt d’humor que t’alegra al dia i potser no et deixi dormir fins ja passades  les dotze. Els Xiula t’asseguren que cada espectacle serà diferent de l’anterior. Amb  aquest grup segur que es gaudirà de la música familiar més top, amanida amb jocs,  balls i un acompanyament terapèutic dels que no s’obliden, tot amb el seu toc de  confeti i una mica de punkisme

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.