El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja aquest dimarts, especialment a la comarca del Baix Ebre i el Montsià, on el grau de perill és de 3 punts sobre 6. Les hores que descarregarà amb més força són de les 12 del migdia a les 6 de la tarda, i es calcula que poden arribar a caure 20 litres en només 30 minuts. Els xàfecs podrien anar acompanyats localment de tempesta i de calamarsa. També la Ribera d’Ebre i la Terra Alta estan catalogades amb perill moderat.

A més, Protecció Civil de la Generalitat activa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluja previst durant el dia d’avui que pot afectar qualsevol punt de Catalunya, però amb major probabilitat a les zones de la meitat est i el terç sud de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions seran intenses i podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. A més, les pluges podran anar acompanyades de tempestes, calamarsa i pedra.

Protecció Civil fa seguiment de l’Avís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per possibles crescudes i avingudes en barrancs i lleres del sector oriental de la conca del riu Ebre.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.