La ciutat de Tortosa ha fet una anàlisi a la Junta Local de Seguretat de Tortosa, on s’han comentat els diferents delictes que han anat ocorrent durant l’any passat a la ciutat, arribant a la conclusió que els principals fets delictius estan englobats en la digitalització, especialment en incidències centrades en estafes i petits furts. Una reunió presidida per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb la presència dels diferents cossos policials que actuen al municipi, el jutge degà del partit judicial, la fiscal en cap, el director de serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. D’aquesta junta s’ha fet evident la bona col·laboració que existeix entre els diversos cossos policials, la judicatura i la fiscalia, un valor important a l’hora d’abordar casos com els que duen a terme les persones multireincidents.

Aquesta reunió ha permès constatar l’increment de detencions durant l’últim any, amb un total de 358 persones detingudes. Això representa un 49,2% més respecte a les dades d’abans de la pandèmia. D’estes detencions, gairebé la meitat (42%) corresponen a la franja d’edat entre 18 i 25 anys.

Els delictes comesos se situen un 19% per sota de la mitjana de Catalunya. D’aquests, els petits furts representen el 30,5% mentre que les estafes per Internet suposen el 30,3% dels casos. L’índex de resolució és del 44%, dada que se situa per damunt de la mitjana de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.