L’equip encapçalat pel coreògraf Roberto Olivan es prepara per a la dissetena edició del Deltebre Dansa, que enguany se celebrarà del 4 al 17 de juliol. El certamen ja ha donat el tret de sortida a les inscripcions dels cursos de formació: s’ofereixen dues setmanes de formació artística multidisciplinària amb professors internacionals, amb un programa de classes pensat per a estudiants o professionals de la dansa, el circ i les arts escèniques. El festival reunirà setze professors de la més prestigiosa avantguarda internacional contemporània: Akira Yoshida, Alleyne Dance, Anton Lachky, David Zambrano & Milan Herich, Francisco Córdova, Fighting Monkey, Lali Ayguadé, Lucija Romanova, Marion Sparber & Alan Guerra, Rakesh Sukesh, Wim Vandekeybus i Hofesh Shechter Repertory.

 

Existeixen dues modalitats d’inscripció. D’una banda, la inscripció completa de dues setmanes (del 4 al 17 de juliol) al preu 850 €; i de l’altra, la inscripció d’una setmana (del 4 al 10 o de l’11 al 17 de juliol) al preu de 450 €. La matrícula inclou els tallers diaris d’acord amb l’itinerari escollit, accés lliure a les ponències i als espectacles de nit. També contempla les menjades (dinar i sopar de dilluns a divendres) i el transport des de Barcelona a l’inici i final del festival. Tots els detalls de les inscripcions es poden consultar al web www.deltebredansa.com

 

Aquest any torna la normalitat
Més enllà dels cursos de formació, el festival tornarà amb la seva programació de difusió cultural oberta a tot el públic (després de dos anys de limitacions per l’esclat de la pandèmia) i sota el lema MOVE, HUMAN!. “Ara que a poc a poc anem tornant a la normalitat, és el moment de reconstruir els espais vitals que es van desaparèixer amb les restriccions sanitàries. Espais al marge de la virtualitat, segurament més saludables i que ens hauran de permetre rescatar l’atenció de la proximitat i el contacte personal”, explica Roberto Olivan, director del festival. Així, s’està acabant de treballar en la programació d’una quinzena espectacles de dansa, circ i altres disciplines de les arts escèniques, tant d’artistes nacionals com internacionals i de companyies consolidades i amb reconegudes trajectòries com altres d’emergents. Les pròximes setmanes es farà públic el programa d’espectacles.

 

Imatge: Oscar Bermejo

­


 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.