Des d’aquest dimecres, carregar el vehicle elèctric a Jesús és ja una possibilitat. Endesa X ha posat en marxa el primer punt de recàrrega del municipi amb la presència del president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando. La infraestructura, que es troba a la carretera de Xerta i a tocar de la carretera C-12 (l’Eix de l’Ebre, que va des de Flix fins a Amposta), pretén impulsar la mobilitat sostenible i de zero emissions al territori.La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica i a punt per rebre els primers usuaris, permet alimentar dos vehicles de manera simultània, un utilitzant la recàrrega ràpida i l’altre la semiràpida. De fet, compta amb tres connectors: dos de càrrega ràpida de tipus CHADEMO i CCS2 (50kW) i un de semiràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 15-20 minuts i 45 minuts, respectivament. A més a més, són carregadors universals i per tant serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d’una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). Es tracta d’una plataforma digital d’Endesa X on els usuaris podran localitzar -a través d’aquesta aplicació- l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit vinculant-la al seu perfil.La posada en marxa d’aquest punt de recàrrega suposa un pas més en el camí de la mobilitat sostenible a les comarques de Terres de l’Ebre i s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals del 2020 i que suposa una inversió de 65 milions d’euros amb l’objectiu d’instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic, el pla més ambiciós existent a l’Estat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.