El Consell Comarcal ha acollit avui la presentació de la reactivació de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Terra Alta, que ha anat a càrrec de Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta

Avui és un dia molt especial per a l’AEH i, seguint amb el propòsit de regenerar i crear associacions arreu de la província, que liderin i dinamitzin el sector al seu territori, rellancem avui l’AEH Terra Alta, associació fundada l’any 1999. És una entitat que s’ha reestructurat, ara amb el lideratge d’Anna Miralles, amb l’objectiu clar de dinamitzar la restauració i l’allotjament del territori i situar la gastronomia com un referent. La nova junta aglutinarà agents diversos claus, com la DO Terra Alta, l’associació de cases rurals, restauradors i hotelers que, plegats, treballarem un calendari d’activitats gastronòmiques que situïn la Terra Alta com un destí gastronòmic viu, dinàmic i de qualitat“, ha explicat Pintado.

Per la seva banda, tant la presidenta del Consell Comarcal com la consellera comarcal de turisme, Assumpció Anguera, han posat de manifest la voluntat de l’ens de donar suport en allò que calgui a la renovada associació. “Som una comarca molt turística però, a més, també som una comarca amb productes agroalimentaris destacats. El sector de la restauració i de l’hostaleria poseu en valor aquest patrimoni turístic i gastronòmic vinculat a productes que compten amb denominacions d’origen pròpies que n’avalen la seva qualitat, com és el cas del vi i de l’oli. Crec que cada vegada som més conscients de la vàlua del producte que tenim al nostre territori”, ha expressat Sanromà.

La nova presidenta de l’AEH Terra Alta, Anna Miralles, del restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan, ha volgut deixar clar que la renovació de l’associació no vol dir que la feina s’hagi deixat de fer. “Seguirem picant pedra, com hem fet sempre. Avui som aquí per començar a treballar. Volem impulsar la Terra Alta. Som una terra emergent, una terra privilegiada i ara estem de moda i hem de saber aprofitar-ho i sumar“. Miralles també ha avançat que estan treballant en la celebració d’unes jornades gastronòmiques que s’anunciaran properament.

Abans de cloure l’acte de presentació –al qual hi han assistit membres de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, de la junta de l’AEH Terra Alta i de la DO Terra Alta, entre altres representants de diferents sectors de la comarca–, Pintado ha obsequiat la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta amb una jaqueta de cuina.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.