Continuant amb les visites que diferents grups ecologistes del país realitzen a les Salines de la Trinitat per conèixer el projecte del futur pantalà que ha de facilitar la sortida de sal de les salines via marítima, aquest cap de setmana ha visitat l’indret, el president de l’Associació Amics del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà i exdirector d’aquest parc natural Jordi Sargatal i d’altres membres d’aquest grup ecologista per conèixer de primera mà aquest projecte.

Sargatal que s’ha reconegut com un ecologista pragmàtic, creu que a causa de la importància de les salines en la contribució al manteniment d’una biodiversitat tan important com la zona de la punta de la banya al Delta de l’Ebre fa que, “qualsevol projecte que asseguri la continuïtat d’aquesta activitat és fonamental per a aquest ecosistema i per a la biodiversitat del país i d’Europa”, manifestant que el projecte de pantalà que presenta l’empresa és un projecte molt ben estudiat, ben resolt i sense pràcticament impacte ambiental, recordant que a les salines ja existia un pantalà, el conegut com a moll de les salines.

Sargatal va assegurar que cal tirar endavant aquest projecte i va tornar a posar de manifest la importància mediambiental de les salines i la tasca que fa l’empresa per mantenir la biodiversitat, recordant que a les Salines hi habiten i crien milers d’ocells de diferents espècies.

El gerent d’Infosa, Manel Salvadó, va recordar que el projecte ha de passar encara alguns tràmits i que estan en negociacions tant amb el govern de la Generalitat, com de l’Estat, manifestant que, “l’empresa està disposada a aclarir aquells petits dubtes que hi puguin haver per arribar a un acord”.

Salvadó ha recordat que per a Infosa és molt important conèixer l’opinió d’aquests grups que estan interessats en les Salines, saber el que pensen de la feina que es fa i de la tasca conjunta de l’empresa i el parc natural per mantenir aquest hàbitat en un moment en què la producció ecològica és molt important.

Manel Salvadó ha avançat que en les pròximes setmanes es reuniran amb el Ministeri per continuar treballant en la solució d’aquest projecte, que recordem, ha de permetre la sortida de sal de les salines mitjançant transport marítim. Pròximament, continuaran visitant les Salines de la Trinitat altres grups ecologistes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.