La llar d’infants La Gruneta d’Amposta estrena una nova aula amb capacitat per a vuit infants menors d’un any. Este mes de gener ja hi ha tres infants matriculats per este nou espai, mentre que hi ha la previsió que tres més comencen al febrer.

A l’inici del curs les llars d’infants municipals van rebre moltes peticions a les quals no van poder oferir plaça perquè les aules de bebès dels dos centres estaven completes, pel qual des de l’Ajuntament d’Amposta es va valorar la demanda de famílies amb infants en esta franja d’edat per obrir la nova aula.

Així, la incorporació d’este espai a La Gruneta significa la recuperació d’una aula que va tancar el curs 2013-14 per falta d’alumnat. De la mateixa manera, també ha suposat la contractació d’una tècnica d’educació infantil a jornada completa.

Amposta disposa de dos llars d’infants públiques on s’ofereix a la ciutadania 190 places que es distribueixen en tres grups d’edat: bebès (zero a un any), mitjans (un any) i grans (dos anys). Des del consistori, el curs passat ja es van introduir millores al servei de les llars d’infants amb la contractació de monitores de menjador, una tasca que fins llavors assumien les educadores. En la mateixa línia, este curs també s’ha reestructurat l’organització de l’equip recuperant la figura d’una directora i incorporant dos coordinadores pedagògiques.

La regidora d’Educació, Núria Marco ha assenyalat que “apostem per l’educació infantil de primer cicle perquè, a més de contribuir en el desenvolupament i l’educació dels infants, facilita la conciliació familiar“. Marco afegia que “des del principi de la pandèmia, tot i que hem hagut de reduir els horaris, les dos llars d’infants han continuat oferint els serveis habituals, sense renunciar als serveis de menjador i anglès. Fem una aposta clara per mantenir un servei que considerem essencial per a les famílies d’Amposta, ampliant a més l’oferta de places públiques en llars d’infants”, tancava la regidora d’Educació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.