Sant Antoni sí o Sant Antoni no? Aquesta és la pregunta que, en plena sisena onada i amb el nombre de contagis disparats, s’han hagut de fer molts municipis ebrencs, sobretot els qui celebren la seva festa major d’hivern. Mentre Ascó mantindrà la totalitat dels actes, el Perelló haurà d’esperar fins l’estiu per a poder encendre la foguera.

D’altres com ara Ascó han decidit, en canvi, tirar-los endavant igualment. Així a la població de la Ribera d’Ebre avui mateix ja s’han celebrat els primers actes com ara la recollida de la llenya, inici de la plega o fins i tot espectacles musicals com l’homenatge a Mecano. Els tres tombs, les tradicionals curses de rucs, el pregó o els jocs tradicionals tornaran un any més a centrar l’activitat als carrers del poble.

Al Perelló han decidit ajornar la festivitat de Sant Antoni al mes de juny, però no per això volen deixar de celebrar el dia del seu patró i es mantindran activitats infantils, el sorteig de quintos, els tres tombs i la missa patronal.

Per altra banda, poblacions on també se celebren activitats com ara Roquetes, Jesús o Alcanar igualment han decidit suspendre per segon any consecutiu els actes previstos. Una decisió no gens fàcil i que els responsables municipals i organitzadors han pres valorant la naturalesa d’aquest tipus d’esdeveniment i les mesures que cal seguir en plena sisena onada de la covid-19.