Arreu de Catalunya, i sobretot en poblacions rurals, han tancat moltes oficines bancàries i, en alguns casos, també s’han suprimit els caixers automàtics. Per ser més concrets, fins a 450 municipis catalans estan desatesos actualment, segons el Banc d’Espanya. Les Terres de Ponent són les més afectades, amb un total de 130 pobles de 231 sense servei.

En comarques envellides com la Terra Alta, on la mitjana d’edat dels seus habitants és la més elevada del país, la situació és límit, ja que la gent gran, o bé s’ha de desplaçar quilòmetres si vol fer qualsevol operació bancària, o bé s’ha d’adaptar a les exigències dels bancs. L’altra opció que tenen és realitzar els tràmits per l’aplicació mòbil del banc, però, les noves tecnologies són un gran obstacle per ells.

És el cas d’Arnes i Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. A Arnes tan sols hi queda una oficina financera amb un agent col·laborador que l’obre només dos dies a la setmana. A Horta de Sant Joan, ja ha desaparegut el caixer, i ara, els municipis veïns temen que passi el mateix a les seves poblacions.

Autor: