Unes 100 persones van participar d’una assemblea convocada per Marea Blanca Terres de l’Ebre. L’assemblea informativa, que es va desenvolupar a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, tenia com a objectiu la constitució d’una Plataforma per la construcció d’un nou hospital públic a Terres de l’Ebre.

A l’assemblea van participar professionals lligats a l’àmbit sanitari i activistes per la sanitat pública. Entre elles, Enric Feliu i Antonio López, membres de Marea Blanca Catalunya, van explicar la importància de la defensa de la sanitat pública i la lluita que va aconseguir la construcció d’un hospital públic a Mollet. Per la seva banda, el doctor Baiges, metge neuròleg jubilat de l’Hospital, va descriure l’evolució d’aquest des que la seva inauguració fa 45 anys i va assenyalar diverses problemàtiques com la massificació, els problemes d’accessibilitat donada la seva ubicació, d’espai i de personal.

Des de Marea es va recordar que és el 2006 quan es fa la primera proposta d’un nou hospital “i la realitat és que estem el 2021 i no tenim hospital nou i proposen una ampliació a la mateixa ubicació”.

Finalment, l’acte va acabar amb la lectura d’un manifest on es reclamava la construcció d’un nou Hospital de titularitat 100% pública i gestió directa, “que respongui a les exigències d’un hospital de segon nivell amb una ubicació de fàcil accés i amb aparcaments suficients”. La plataforma convocarà aviat una nova assemblea per continuar organitzant noves accions i mobilitzacions al territori.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.