Un total de 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès impulsaran polítiques d’habitatge amb les ajudes que la Diputació de Tarragona posa a disposició del món local.

Esta xifra suposa un increment del 59% respecte a l’any 2020, en què van ser 17 els ajuntaments beneficiaris, i s’ha multiplicat per 5 respecte al 2019.

Els ajuts contribuiran a tirar endavant 26 projectes de millores en habitatges municipals i alhora impulsaran l’elaboració, la redacció o revisió de Plans Locals d’Habitatge i Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge en 12 d’estos municipis.

La Junta de Govern de la Diputació ha aprovat recentment la concessió d’aquests ajuts, amb una dotació total de 416.000 €.

Els beneficiaris són Aiguamúrcia, Alforja, Altafulla, Amposta, Bellvei, Bot, Botarell, Cabacés, Calafell, Constantí, Falset, Gandesa, l’Arboç, l’Espluga de Francolí, la Febró, Montblanc, Móra la Nova, Passanant i Belltall, Poboleda, Reus, Roda de Berà, Sarral, Tarragona, Tortosa, Ulldemolins, Valls i Vilaplana.

La Diputació va posar en marxa esta nova línia de subvencions fa 3 anys, amb l’objectiu d’impulsar polítiques municipals d’habitatge i alhora afavorir el repoblament en entorns rurals.

La convocatòria d’enguany ha inclòs, com a novetat, el finançament de treballs relacionats amb la redacció dels plans, per tal de promoure la programació de les polítiques municipals d’habitatge a llarg termini.

En este sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca que “posem a disposició del món local esta línia d’ajuts, conscients que l’habitatge és una de les principals polítiques públiques per combatre el despoblament”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.