Divulgar, debatre i conèixer l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides l’any 2015 centren la el programa ‘’Espai Públic 2030‘. El nou espai de la Xarxa Audiovisual Local, dirigit per Jordi Sacristan i conduït per la periodista de Canal Terres de l’Ebre, Clara Tena, es dedicarà exclusivament a parlar de cadascun dels punts que inclou l’Agenda 2030 i a ampliar el focus des de la mirada local projectada a l’anàlisi global. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un marc d’actuació connectat entre si per assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

Espai Públic 2030’ s’erigeix en el primer producte audiovisual dedicat a l’Agenda 2030. Cada programa comptarà amb la participació de les televisions i ràdios locals del país oferint diferents formats periodístics: reportatge, tertúlia, cara a cara, entrevista, periodisme de dades, podcast i xarxes socials.

Estrena del primer capítol el proper dilluns 25 a les 12h a Canal Terres de l’Ebre

Amb l’objectiu de trepitjar el país i en localitzacions emblemàtiques, l’equip del programa es desplaça fins a la Casa Gomis al centre de l’espai natural de la Ricarda, dins els Espais Naturals del Delta del Prat, indret que ha protagonitzat el debat sobre l’ampliació de l’aeroport enfrontant les repercussions ambientals i les econòmiques.

Al llarg dels 90 minuts del programa coneixerem la Ricarda amb el reportatge ‘El Delta de la Ricarda’ on s’explica la història d’aquest paratge natural amb Joan Pino, catedràtic d’ecologia de la UAB i director del CREAF; Sergi Alegre, director general de Airport Regions Council; Marita Gomis, filla dels propietaris de la Casa Gomis; Xavier Pino, pagès i vicepresident de la Cooperativa Agrícola del Prat, i Felip Neri Gordi, arquitecte i cap de la Comissió de Patrimoni d’Amics del Prat i del Centre d’Estudis Locals del Prat.

On i quan es pot veure i escoltar ‘Espai Públic 2030’?

Espai Públic 2030’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i es podrà veure cada dilluns a les 12h amb periodicitat menusal per Canal Terres de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.