Després de prop de 17 mesos d’operació des de la seva anterior recàrrega la primavera de 2020, Ascó I ha començat una parada per iniciar els treballs corresponents a la seva 28a Recàrrega de Combustible, que s’aborda amb la incorporació temporal de més d’un miler de treballadors.

Si bé el procés de recàrrega consisteix en la substitució d’una mica més d’un terç dels elements combustibles que conformen el nucli del reactor, en aquest cas 64, durant aquestes setmanes s’executaran també més de 15.000 ordres de treball. La realització coordinada de totes les activitats previstes requereix una planificació prèvia detallada que involucra a totes les unitats organitzatives. Aquestes treballen de manera conjunta i orientada a un objectiu prioritari: executar totes les tasques programades de manera segura, eficient i ajustada al programa.

La central nuclear Ascó I va dur a terme la seva anterior recàrrega de combustible la primavera de 2020, coincidint amb la primera onada de la pandèmia. Des de llavors, ANAV ha completat tres recàrregues en les seves instal·lacions sense que s’hagi produït una incidència significativa del virus, de manera que, per a aquesta nova recàrrega, ANAV mantindrà en vigor les principals mesures de protecció implementades en les anteriors recàrregues de combustible. Entre elles cal destacar la prevenció especial per a treballs en espais reduïts, el reforç de la vigilància en accessos, l’organització dels períodes de descans en la planta i l’establiment de torns de treball escalonats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.