Esquerra Republicana de Catalunya porta al senat estatal una iniciativa legislativa sobre catàstrofes naturals. El senador d’ERC, Josep Rufà, i la diputada Norma Pujol han comparegut a Les Cases d’Alcanar per presentar aquesta iniciativa al costat de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, i el regidor d’ERC a Ulldecona, Alfred Paredes, a més dels més afectats pels aiguats de l’1 de setembre.

L’objectiu principal de la iniciativa és canviar els protocols d’actuació del govern central amb les administracions locals després d’una emergència climàtica. D’aquesta manera també es busca reduir l’impacte econòmic dels ajuntaments en aquestes catàstrofes, accelerar l’arribada de subvencions i que aquestes puguin ser directes i no condicionades.

A més es demana una vinculació retroactiva per tal d’ajudar als afectats dels aiguats de l’1 de setembre.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.