El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 324.554 usuaris al tram del Baix Ebre, entre l’1 de gener i el 30 de setembre, un 25% més que durant el mateix període del 2020, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes. Les dades dels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a Benifallet, Aldover i Tortosa constaten un increment d’usuaris en aquests tres punts, així com un augment tant de vianants, amb un 27% més, com de ciclistes, que han arribat a un 22,5% més.

El president del Consell Comarcal, Xavier Faura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, han presentat avui les dades a la vora del comptador de Tortosa. “La pandèmia ha afavorit l’increment d’usuaris a la Via Verda, així les dades d’enguany ens demostren que aquest actiu encara és capaç d’atreure més usuaris, una oportunitat que hem d’aprofitar per millorar el nostre posicionament i consolidar-nos com una oferta de turisme actiu”, ha manifestat Faura.

Tot i que els tres comptadors han registrat un increment d’usuaris, l’augment ha estat més significatiu a l’antiga estació de Benifallet, on els usuaris han crescut un 55% respecte al 2020; seguit de l’estació d’Aldover, amb un increment del 35% i, en el cas de Tortosa, l’increment ha estat del 16%.

Mentre que al comptador de Tortosa, predominen els vianants (un 60%), en el cas de les estacions de Benifallet i Aldover, s’han comptabilitzat més ciclistes, un 78% i un 70%, respectivament. “Els mesos de juliol i agost les xifres s’han mantingut estables respecte al 2020, quan les dades ja van ser extraordinàries, i la resta de l’any s’ha detectat un increment, sobretot per Setmana Santa i també durant el mes de setembre”, ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.