L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat a l’Estat i a la Generalitat una millora del servei ferroviari a Tortosa i a les Terres de l’Ebre. Roigé ha subratllat que “com a ciutat i com a territori necessitem disposar de les màximes i millors comunicacions: això és clau per garantir la competitivitat del territori, per propiciar el desenvolupament que ens cal i per retenir i recuperar el talent”.

Pel que fa als trens Avant i Euromed, l’alcaldessa ha lamentat que, tot i el compromís de la Generalitat d’implementar vuit serveis diaris, només s’activés una sola expedició el febrer del 2020 i que, només unes setmanes després, fos retirat coincidint amb l’esclat de la pandèmia. Roigé també ha volgut remarcar l’aposta pel desdoblament de la carretera C-12 i la millora del transport públic.

A més de la demanda de les millores ferroviàries, l’Ajuntament de Tortosa ha obtingut el compromís de l’Estat, a través de la Subdelegació del Govern Espanyol a Tarragona, perquè les obres que Adif està efectuant a l’estació de trens de Tortosa deixin de fer-se en horari nocturn i passin a executar-se durant el dia. Això comportarà, de retruc, l’allargament dels treballs en el calendari, ja que caldrà fer-los compatibles amb el manteniment del servei.

També ha recordat que “des del primer dia reclamàvem que les obres es fessin de dia, cosa que era possible”. Si bé Adif no té necessitat de demanar autorització ni llicència d’obres als municipis on actua, sí que ha de complir el que estableix la llei de contaminació acústica. L’Ajuntament ha enviat fins a tres requeriments a Adif perquè minimitzi l’impacte sonor dels treballs, tots ells sense resposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.