Indignació de la Plataforma Trens Dignes – Ebre Priorat per les declaracions del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. En una entrevista al programa ‘Fet a Mida’ de La Xarxa, Gavín va afirmar que l’alta velocitat a l’Ebre ‘no és rendible’, però que, malgrat això, ‘treballaran per a retornar el servei al territori’.

Des de la plataforma, i a través d’un comunicat, afirmen que la baixada d’usuaris o el coronavirus no poden ser excuses per a suprimir o reduir el servei a les quatre comarques, i alerten que la manca de transports és, precisament, una de les principals causes de la diàspora al territori. Exigeixen, doncs, el retorn del tren ràpid Avant Tortosa – Barcelona, amb parada al Camp de Tarragona.

Cal destacar que, des de la pandèmia, la Generalitat de Catalunya ha deixat de finançar l’únic tren Avant al territori i ha reduït a la meitat els trens Euromed i Intercity. Per tot, puntualitzen que s’han d’incrementar horaris, i treballar per garantir la intermodalitat, és a dir, la connexió entre trens i autobusos.

El col·lectiu denuncia també que no se’ls deixi participar de la Taula de Mobilitat i demanen que aquesta sigui transparent, participativa i útil. Reclamen que es publiqui l’enquesta de mobilitat feta a la ciutadania sobre el transport públic a l’Ebre i la imminent redacció d’un Pla Director.

En aquest sentit, Ferran Bel, portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, ha denunciat que En Comú Podem no ha presentat cap proposta als organismes estatals, qui tenen la capacitat de decidir sobre l’ampliació del servei.

Autor: