El Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB), conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana, així com el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i altres col·legis professionals, entitats i empreses del sector de l’edificació, organitzen entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre REHABILITA, la Setmana de la Rehabilitació. Entre els diferents actes hi ha un programa d’activitats pedagògiques on participarà l’alumnat de diferents escoles que formen part del programa ArquiEscola.

Els diferents tallers organitzats pel CAATEB, el COAC i l’Institut Català d’Energia, serviran per ajudar a entendre als nenes que hi participin alguns dels conceptes clau de la rehabilitació d’edificis, així com el seu impacte en el medi ambient i la salut de les persones a través d’experiments senzills i exemples pràctics. Així, s’adquiriran coneixements bàsics sobre les parts i materials d’una casa i s’aprendrà la importància de cuidar-la per poder gaudir-la d’una manera segura i eficient. També es treballarà com seleccionar els materials en una construcció i introduir millores energètiques respectant el medi ambient, i es treballaran diferents disciplines com l’arquitectura, medi ambient, eficiència energètica, energies renovables, salut, qualitat de vida, tot això dins d’un marc creatiu i lúdic.

Els tallers aniran a càrrec de tècnics-educadors del CAATEEB, l’ICAEN i el COAC, i es duran a terme a l’Escola la Mercè (Tortosa), l’Escola Camins (Banyoles), l’Institut Martí Pous (Barcelona), l’Escola Camps Elisis (Lleida) i l’Escola Marià Fortuny (Reus).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.