L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa ha estat escenari de la presentació del 1r Congrés Internacional ‘La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre’. Dues conferències, ‘Més enllà de Hemingway: corresponsals de guerra a Tortosa’, a càrrec de l’historiador Roc Salvadó i ‘Civils evacuats, a la muntanya i al Delta’, d’Andreu Caralt, han precedit l’esdeveniment, que se celebrarà a Gandesa del 22 al 24 d’octubre.

Les xerrades formen part de ‘Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021’ i s’han organitzat amb la voluntat de posar en relleu la memòria històrica de l’Ebre i convertir-la també en actiu turístic en la que és una de les ciutats més castigades per la Guerra Civil Espanyola.

Pel que fa al 1r Congrés Internacional ‘La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre’ de Gandesa, l’esdeveniment servirà per a divulgar les últimes investigacions sobre el conflicte bèl·lic. Hi participaran especialistes d’aquest període històric i s’organitzaran visites guiades, a més a més d’un acte commemoratiu de l’Associació d’Aviadors de la República.

Autor: