L’espectacle ‘Tortosa, Totrosa, Sortosa’, s’estrenarà l proper dissabte 2 d’octubre a la nova plaça de la Catedral oferint una relectura contemporània de la llegenda tortosina de les estrelletes de Mig Camí, amb diversos professionals de les arts escèniques de Tortosa i les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un projecte conjunt del director escènic i músic Iban Beltran, originari de Prat de Comte, de l’escenògrafa tortosina Silvia Delagneau i l’ampostina Maria Pons, la productora d’espectacles rapitenca Olga Fibla i el compositor de músiques electròniques i experimentals tortosí Carlos Martorell.

El regidor de Cultura, Enric Roig, ha manifestat que “d’aquesta manera es vol apropar de nou al territori aquells creadors de l’Ebre que han desenvolupat una carrera professional contrastada lluny de casa (principalment als grans teatres de Barcelona)“. “L’espectacle és fruit del treball amb entitats de la ciutat com la Banda Municipal i l’escola Lo Planter i de ciutadans que versaran sobre la seua relació amb la llegenda de les estrelletes de Mig Camí“, ha afegit el regidor.

I és que per nodrir el contingut de l’espectacle, el juliol passat, des de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, es va fer una crida popular per recollir històries personals vinculades a la llegenda de les estrelletes de Mig Camí, segons la qual les estrelletes eren el resultat d’una pluja d’estrelles, causada per la voluntat de la Verge, amb la finalitat d’assenyalar, de manera explícita, la sacralitat del lloc. Aquesta història es contraposarà al relat científic, ja que les petites estrelles de pedra, en realitat són fòssils d’uns 130 milions d’anys d’antiguitat, procedents de la tija d’una planta. A partir d’aquest substrat, la proposta de l’espectacle s’endinsa en la història i les tradicions locals, i serveix d’excusa per crear un discurs on a partir de la figura de la dona es viatjarà pels referents de la identitat col·lectiva tortosina: la jota, el ball, la música, el bestiari popular i el riu.

L’espectacle és gratuït però per complir amb la normativa marcada pel PROCICAT cal fer reserva d’entrades prèvia a www.teatreauditoritortosa.cat

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.