La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre, que celebrarà la seva tercera edició de l’1 al 3 d’octubre a l’Aldea, girarà al voltant de la qüestió de la mobilitat sostenible al territori i comptarà amb la participació, entre d’altres, de Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3 i Catalunya Ràdio.

Durant el primer cap de setmana d’octubre, l’Aldea s’omplirà d’activitats per a diferents perfils i edats: xerrades i taules rodones, Mercat de Sabors, bicicletada simultània del Delta, tast de vins ecològics, actuacions, tallers per als infants, etc.

Iniciativa de referència a Catalunya

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) i, des de la seva primera edició, compta amb la implicació dels set ajuntaments del Delta de l’Ebre, del Parc Natural del Delta de l’Ebre i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Des de l’inici, l’objectiu de la Festa de l’Ecoturisme ha estat promoure el territori de manera responsable, fomentar l’ecoturisme per a la descoberta i gaudi dels espais naturals, preservar el medi ambient i millorar el benestar de la ciutadania deltaica. D’aquesta manera, la trobada aconsegueix ser alhora un referent a Catalunya per a les persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seves vacances, i un punt de reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions.

La Festa de l’Ecoturisme és un exemple de la rellevància que en els darrers anys ha pres aquesta modalitat de turisme més conscient i sostenible. En aquest sentit, com a exemples de les accions dutes a terme per l’AEEDE en el seu continu treball per al desenvolupament turístic responsable i compromès al territori, recentment l’associació ha creat la marca segell Delta de l’Ebre Ecoturisme, un projecte que pretén posicionar el Delta com a destinació d’ecoturisme i de qualitat durant tot l’any; i, el 2019, va impulsar i participar en el II Fòrum d’Ecoturisme de Catalunya, celebrat a Deltebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.