L’Ajuntament d’Amposta vol aprofitar els fons Next Generation de la Unió Europea destinats a finançament d’accions turístiques municipals a adquirir un vaixell elèctric i convertir les cases del Molí de Cercós en un restaurant o hotel. Amb la sol·licitud d’una inversió total de 2.300.000 €, el consistori continua apostant així per la restauració completa de la façana fluvial amb l’objectiu de posicionar-la com el gran atractiu turístic de la ciutat.

El vaixell, més sostenible que altres embarcacions que operen amb la mateixa finalitat, navegaria per l’Ebre explicant quins són els elements arquitectònics que formen l’‘skyline’ ampostí i quin paper van tenir durant la història. Té un cost de 800.000 € i capacitat per a cent passatgers.

De moment, el consistori ja ha invertit 1 milió d’euros en les obres de millora de la façana fluvial; s’ha restaurat l’arcada medieval, s’ha netejat tota la vegetació de la zona i la façana de l’antiga capella de Santa Susanna i el baluard de les guerres carlines.
Ara mateix s’està treballant en la Celòquia del Castell, una actuació vinculada a l’1,5% Cultural on també es vol incloure dins d’aquest marc normatiu la recuperació total de l’antiga capella de Santa Susanna, declarant la façana com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

En un futur, també es vol restaurar l’antiga enclusa del canal navegable Carles III.

Autor: