En una primera valoració, Unió de Pagesos adverteix que la tempesta de pedra, pluja i vent d’ahir a la Terra Alta, per una franja d’un 500 metres entre Caseres i Vilalba dels Arcs, ha causat danys a unes 2.000 hectàrees de vinya, ametllers i oliveres, un 70% de les quals són vinyes.

La pedra ha afectat més del 50% de la vinya del terme de Batea i quedava un 60% del raïm als ceps encara per collir. Els ceps han quedat sense fulles i el raïm esclafat. La ventada ha provocat també danys de diversa consideració a tres granges del municipi.

Unió de Pagesos demana a Agroseguro que periti el més aviat possible els danys i al Departament una valoració ràpida i acurada evalució dels danys, a més d’un seguiment d’aquestes afectacions amb l’objectiu d’adequar la fiscalitat per a la pagesia que tributa dins del sistema de mòduls del l’IRPF fruit de la reducció d’ingressos causada pels danys.

Autor: