Voluntaris d’arreu de Catalunya han acudit a la zona afectada pels aiguats que dimecres van colpejar la costa del Montsià amb l’objectiu de netejar els efectes de la destrossa. S’hi ha desplaçat fins a 150 particulars, a més a més de voluntaris de Protecció Civil, policies locals i empreses privades que no han cobrat cap cost pels seus serveis.

Des del consistori canareu han volgut agrair la solidaritat de la gent, i, asseguren, estan fent gestions perquè puguin arribar més interessats. De moment reclamen que tothom truqui al consistori abans de presentar-se directament a Alcanar. Un bon exemple de compromís és el de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, qui ha acudit a Les Cases amb un equip de 17 persones i una màquina netejadora a pressió.

Per tal de fer front a les despeses econòmiques del desastre, PIMEC Terres de l’Ebre (la Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) exigeix l’arribada urgent de fons que puguin ajudar les administracions locals i a la recuperació del teixit local empresarial. D’altra banda, CaixaBank ha obert una línia de finançament per als afectats.

Autor: