La Catedral de Tortosa compta ja, per primera vegada en la història, amb la imatge de la mare de Déu de la Cinta presidint la seu des de la façana. S’ha col·locat este dimarts coincidint amb la neteja de totes les parets de la catedral. Des del Bisbat de Tortosa el consideren un dia històric.

Este dimarts s’ha col·locat la imatge a la façana, coincidint amb les obres de neteja que s’estan realitzant des del passat mes de juliol. Una escultura que va rebre la Reial Arxiconfraria de la Cinta en la celebració dels 400 anys. Es tracta d’una obra de tres metres d’alçada.

“Del somni a la realitat, durant generacions i generacions els devots de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa i les Terres de l’Ebre somniaven a tindre la imatge de la Mare de Déu presidint la façana”, ha relatat José Luís Arín, el degà del Capítol Catedral.

Amb la col·locació de l’escultura de la Mare de Déu de la Cinta s’acaben les obres de neteja de la crugia central de la catedral. “Culmina l’actuació que hem fet a la crugia central i amb la col·locació de la Mare de Déu acabem la primera de les etapes”, ha assegurat l’arquitecte responsable de l’obra, Carles Brull. Les obres continuaran amb la resta de la façana, els laterals i la part del darrere.

Autor: