El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat, el reglament de teletreball en aquesta administració pública. Un instrument que regula la prestació de serveis en modalitat de teletreball, és a dir, que una part de la jornada laboral es duu a terme de manera no presencial al centre de treball i mitjançant l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació. “Durant la crisi sanitària de la Covid-19 ja es van accelerar totes les mesures sobre el teletreball i des del Consell Comarcal van adoptar acords i instruccions per tal que els treballadors i les treballadores de la institució accedissin a aquesta forma de treball”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Després de l’estat d’alarma, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha treballat en l’elaboració d’un document que regule l’accés al teletreball i, en aquest sentit, s’ha consensuat un reglament amb els representants dels treballadors. Entre els objectius de la nova normativa s’inclou afavorir la conciliació entre la vida personal i familiar dels empleats públics; potenciar l’autonomia i la iniciativa del personal i optimitzar els recursos garantint la qualitat dels serveis a la ciutadania.

La prestació de serveis en modalitat de teletreball, que és voluntària per part del treballador, contempla que es facin un màxim de dues jornades diàries senceres a la setmana. Serà el treballador qui decidirà el nombre de jornades que vol fer de teletreball.

D’altra banda, el ple del Consell, que s’ha celebrat per via telemàtica, ha aprovat la convocatòria dels premis Solidaritat i Emprenedoria 2021, així com la sol·licitud de les subvencions dels programes 7 Comarques, 30 Plus i Garantia Juvenil 2021.

També s’ha donat llum verd a l’addenda Covid-19 del contracte programa per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració en matèria de serveis socials amb el departament de Drets Socials. Així s’ampliarà el pressupost dels serveis d’atenció domiciliària per atendre nous casos generats per la pandèmia; es reforçaran els serveis bàsics d’atenció social i es posarà en marxa el projecte Sostre 360º, d’intervenció integral i comunitària d’atenció social a joves en situació de vulnerabilitat al carrer amb una dotació pressupostària de 235.812 euros. En aquest sentit, el programa Sostre 360º dona suport a la inclusió, l’emancipació i l’autonomia personal a persones joves sense llar i inclou dos serveis: el d’acompanyament especialitzat i la prestació de servei d’habitatge.

Rebuig a un nou transvasament de l’Ebre

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat, per unanimitat, una moció del grup comarcal de Movem Terres de l’Ebre que insta el govern de la Generalitat a rebutjar qualsevol mena d’ampliació del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i a buscar alternatives per totes les poblacions amb necessitats d’abastament, respectant els principis de la Nova Cultura de l’Aigua. La moció també proposa impulsar un Pacte per l’Ebre entre els agents econòmics i socials del territori per reduir de manera progressiva la transferència d’aigua al Camp de Tarragona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.