La campanya d’estiu Òmnium en Ruta ha fet aturada este dimarts a la Ràpita. Sota el títol ‘mobilitzem-nos per l’amnistia i l’autodeterminació’, gran part del debat es va centrar en explicar la repressió que viu el moviment independentista, ja que actualment la causa suma ja més de 3.300 represaliats.

L’acte va comptar amb l’experiència de l’advocada Isa Castell, presidenta de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, que ha portat les causes de moltes de les persones represaliades pels talls de carretera que va haver arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, i també va participar el periodista Carles Heredia, detingut el 22 de juliol per haver participat en un acte de protesta contra Vox i a qui se li imputa diversos delictes per desordres públics, i que va ser molt crític amb la repressió que s’exerceix des de les BRIMO dels Mossos d’Esquadra. Un altre dels ponents va ser Xavier Antich, membre de la Junta nacional d’Òmnium.

Òmnium en Ruta és una campanya que té com a objectiu estendre el debat sobre els grans reptes que té el país i que arribarà a una trentena de poblacions de Catalunya.