Coincidint amb els 83 anys de l’inici de la Batalla de l’Ebre, la Comissió de la Dignitat ha fet entrega d’un retrat, al Museu Memorial Batalla de l’Ebre de Gandesa, de Micheál O ‘Riordan.

O ‘Riordan va ser un brigadista irlandès que va travessar el riu Ebre, acció considerada com el començament del combat, amb la senyera. Quan la Comissió va conèixer de la seva existència, ja va encarregar un quadre que llueix, des de fa 3 anys, al museu. Ara, al costat de la representació de la travessa del riu, es pot visitar el del retrat, obra de Pere Piquer, qui el va pintar a partir d’una fotografia familiar. Totes dues obres tenen la voluntat de fer perdurar aquest personatge en la memòria, posant-li cara, i donant-lo a conèixer a tothom.

Segons l’agrupació, Micheál O ‘Riordan va travessar amb la senyera perquè sentia simpatia pel poble català i la seva causa. El seu fill explica que, d’aquells dies d’horror, és el que més recordava.

Autor: