Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han interposat 710 sancions des de divendres per incomplir les restriccions contra la covid. Del total, unes 400 són per no respectar el toc de queda, tant per no fer cas dels agents en tocar la una de la matinada o per ser interceptats entre aquesta hora i les sis del matí sense tenir dret a cap de les excepcions permeses. Als municipis de la costa, com Salou o Barcelona, bona part dels sancionats eren estrangers que asseguraven desconèixer les noves mesures. Del total de sancions, 130 han estat per ús incorrecte de la mascareta. De les altres, fins a arribar a les 710, n’hi ha per incomplir els horaris dels establiments o per superar el límit de 10 persones. S’han fet un total de 429 controls.

El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha fet un balanç positiu del primer cap de setmana de toc de queda perquè no s’han registrat incidents importants.

Molinero ha diferenciat entre dues tipologies de sancionats, majoritàriament estrangers a la costa i, en canvi, gent autòctona en els municipis interiors. El portaveu ha explicat que els agents han fet una tasca d’advertir, recomanar i acompanyar la gent a abandonar el carrer quan arribava la una de la matinada. Ha afegit que majoritàriament es feia cas dels policies però aquelles persones que s’hi negaven acabaven sent sancionades.

Autor: