Augmenta la pressió hospitalària a les Terres de l’Ebre amb nous pacients ingressats a l’UCI per Covid-19. Fa uns dies que la cinquena onada ja s’està notant al territori, les dades d’hospitalització ho confirmen amb dues persones a l’UCI i set més hospitalitzades en planta. A més, Salut ha detectat 27 brots actius.

La cinquena onada està tocant de ple a les Terres de l’Ebre amb 27 brots actius i la pressió hospitalaria en augment. Si dilluns se celebrava que no hi havia cap pacient ingressat a l’UCI, ara per ara, n’hi ha dos, un de 35 anys i l’altre de 48 anys. Cap dels dos estava vacunat. Pel que fa a les hospitalitzacions en planta, hi ha 5 persones a l’Hospital Verge de la Cinta i dos a l’Hospital de la Santa Creu, d’edats compreses entre els 35 i els 67 anys.

Aquestes dades s’han fet públiques aquest dijous en una roda de premsa telemàtica conjunta entre la delegació del govern, Salut, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. Pel que fa a l’índex de vacunació, els percentatges a les Terres de l’Ebre són superiors que a la resta del país, amb un 61% de la població amb la primera dosi administrada i un 52% amb la pauta completa.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra intensificaran el patrullatge i la presència policial a la via pública als llocs susceptibles de concentracions, també faran tasques de prevenció i evitar aglomeracions i reforçaran la coordinació amb les policies locals. També han preparat un dispositiu específic per fer respectar el toc de queda a Deltebre.

El Delegat del Govern, Albert Salvadó, ha demant que tot i la fatiga pandèmica i l’esgotament de les onades anteriors cal prioritzar “una maduresa col·lectiva per davant de les necessitats de lleure individuals“.

Des de Protecció Civil s’ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans i s’ha demanat reduir els contactes socials.

Autor:

Periodista