Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa ebrenca Mel Muria pertanyent al Canal Horeca, ha mostrat la seua cara sostenible a la 27a edició de BioCultura, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. La fira de productes ecològics i consum responsable ha comptat amb 14.000 visitants que s’han apropat al Palau Sant Jordi per conèixer de primera mà les darreres novetats del sector ecològic.
Muria BIO és una empresa compromesa amb l’entorn i de consciència i filosofia sostenible. La seua innovadora línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable, única a escala mundial, ha sorprès BioCultura BCN 2021.
Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals. Dins del marc de BioCultura, el passat dissabte Rafel Muria, president de Mel Muria i 5a generació d’aquest llinatge d’apicultors, va oferir una conferència en la qual va presentar les característiques d’aquesta nova línia de producte i va detallar tots els avenços que està realitzant la companyia per assolir la màxima sostenibilitat.
Muria va apuntar que, segons l’organització The World Counts, el món llença 2.120 milions de tones de deixalles a l’any. 8 tones de residus plàstics s’aboquen al mar i 300.000 tones de deixalles floten a la superfície dels oceans. La majoria dels articles de plàstic tarden 450 anys en bio degradar-se.
El packaging i els embolcalls dels caramels de Muria BIO són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seua vida útil per tornar a la natura. L’embolcall és de NATURFLEX TM NK amb certificat ‘OK COMPOST HOME’ de TÜV AUSTRIA BELGIUM NV i es pot llençar juntament amb la matèria orgànica, ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.
The zero waste
Rafael Muria va explicar que estan treballant para aconseguir el malbaratament zero: filosofia que fomenta el redisseny en la fabricació de productes perquè siguen fàcilment reutilitzables i no deixar residus en el planeta.
Muria BIO també està substituint el plàstic de les seues etiquetes, convertint-les en compostables.
En l’àmbit nutricional Muria BIO ha canviat la típica formulació de glucosa + sucre de la majoria de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any d’I+D per desenvolupar una formulació saludable basada en Melassa d’arròs pura ecològica (59,1%), Mel ecològica (28,6%) i Sucre de coco ecològic (10,8%).
A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. L’empresa ha dissenyat caixes expositores de 12 bosses de 65 gr. perquè cada establiment escollisca el format que més li interesse. Les caixes estan fabricades amb paper cartó procedent de FSC. Muria BIO també comercialitza caixes de 10 bosses de 1000 gr. d’un sol sabor per a venda a granel.
La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental i porta a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més enllà de la cura de les abelles. De la mà de PEFC Espanya, l’empresa ha certificat, de manera recent, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a escala mundial.