L’Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l’Ebre va realitzar ahir la seva segona Tarda Gastronòmica, organitzada per a promocionar l’oli OVE que es produeix en ecològic a les Terres de l’Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat.
L’esdeveniment es va celebrar al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan en una perfecta fusió de patrimoni monumental i patrimoni gastronòmic de Les Terres de l’Ebre. Hi van assistir membres de l’Associació, que són productors de TTEE que treballen en ecològic i restauradors de TTEE que els hi donen visibilitat, i Amics de Lo Rebost Ecològic que donen suport a l’Associació.
L’acte es va obrir amb la benvinguda de l’alcalde d’Horta de Sant Joan, en Jordi Martín i va comptar amb la intervenció i el suport d’Albert Salvadó, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Les Terres de l’Ebre i de Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Tot ells van felicitar l’Associació per la seva iniciativa i la fonamental tasca que està fent per a posar en valor el territori i la gastronomia local.
Tot seguit, el president de Lo Rebost, en Toni Beltrán i el secretari, en Daniel Montoya van destacar la importància de donar visibilitat als productes ecològics locals i van recordar que l’Associació té com a objectiu de llarg recorregut que Les Terres de l’Ebre siguin reconegudes a nivell europeu com una destinació gastronòmica capdavantera en clau ecològica.
A continuació, els productors d’oli OVE membres de Lo Rebost Ecològic van presentar breument els seus productes i van remarcar la necessitat d’incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d’oli OVE del territori. També van subratllar la importància d’experimentar amb cadascuna d’elles per a trobar noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauració com a la cuina de casa.
Els assistents a la Tarda Gastronòmica van poder gaudir d’uns saborosos tastets preparats per l’equip del restaurant El Bistrot de Gandesa, que són també membres com a restauradors de Lo Rebost. Cada plateret va ser elaborat utilitzant com a ingredient una varietat d’oli OVE ecològic