El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha visitat La Ràpita per presentar el seu llibre “Pegasus”, basat en una vivència personal i real i escrit com una novel·la d’espionatge. Una denúncia contra l’atac a la privacitat per part de l’Estat i que encara es troba en procés judicial.

El nom “Pegasus” ve d’un programa informàtic d’espionatge, utilitzat en diversos polítics independentistes entre els que es troba Torrent, llavors president del Parlament, juntament amb altres polítics com Ernest Maragall o Anna Gabriel. Tothom, víctimes d’espionatge a través dels seus telèfons mòbils que “el que fa és entrar-te al mòbil, robar-te totes les dades, tota la informació que hi tens i, fins i tot, el que permet és connectar el micro, connectar la càmera de manera remota” explicaa l’actual conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat. “I això és el que em va passar a mi l’abril i el maig de 2019 i el que relato és un any després, al juliol de 2020, com ens anem assabentant a través d’una investigació periodísitca d’aquest fet” segueix Torrent.

El conseller també ho relaciona amb els problemes de privacitat generals de la població a través dels dispositius intel·ligents, als que tampoc hem de renunciar: “aquestes noves tecnologies afecten la nostra vida cotidiana. Nosaltres som fills i filles del segle XXI. Per tant, no renunciarem a les noves tecnologies perque ens faciliten la vida (…) i aquest és un element, insisteixo, que està implícit al llibre. Haurem de saber regular de tal manera que la nostra privacitat, la nostra intimitat, quedin absolutament preservades”.

Igualment, el llibre posa sobre la taula una situació antidemocràtica com és l’espionatge per idees polítiques per part de l’estat espanyol, un símbol més de la repressió del moviment independentista. Més enllà del final del llibre, el procés judicial encara està obert, a l’espera de rebre tota la informació respecte qui hi ha darrere i com es va desenvolupar este espionatge i amb intenció de depurar-ne responsabilitats polítiques.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.