L’ebrenc Manel de la Vega, designat senador pel Parlament de Catalunya el passat 13 de maig, ha estat nomenat portaveu de Formació Professional i Pesca del Grup Parlamentari Socialista al Senat.

Com a portaveu de Pesca, el senador ebrenc participarà al projecte de Llei de Pesca Sostenible i Investigació Pesquera, ja que la normativa pesquera vigent, que es remunta a l’any 2001, no és suficient per donar resposta als canvis que s’han produït al llarg de dues dècades en el sector pesquer.

També es preveu, al llarg de la legislatura, que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació tramiti el projecte de Llei d’Inspecció i Control de la Pesca, així com, el projecte de Llei de Digitalització, Ordenació i Comercialització dels Productes Pesquers.

Per altra banda, com a portaveu de Formació Professional, De la Vega participarà en el projecte de Llei Orgànica de Formació Professional que consolida en un únic sistema integrant la formació professional educativa i la formació professional per a l’ocupació vinculada al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Norma que el Ministeri d’Educació i Formació Professional està a punt de tramitar.

Manel de la Vega Carrera és llicenciat en Psicologia i Psicopedagogia, professor associat de la URV, i actualment és el Primer Secretari del PSC a les Terres de l’Ebre. Durant l’últim any i mig va exercir de Senador al Senat d’Espanya, període en el que va ser ponent de la nova llei educativa (LOMLOE).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.